Terug naar overzicht

Drie soorten starters met elk hun kans op slagen

We hebben over de jaren heen veel starters begeleid bij House of Financial Partners en we hebben geleerd dat we 3 soorten starters kunnen onderscheiden. Telkens hebben ze hun specifieke noden wat ons ertoe heeft aangezet 3 programma's te ontwikkelen op maat van het type starter.

Een belangrijke opmerking is dat starters bij House of Financial Partners over het algemeen een hoger diploma hebben. Het is eerder uitzonderlijk dat we een starter zien die een stiel wil starten.

 

1. Groeibedrijven

Groeibedrijven zijn initieel kleine startups, maar met een groot potentieel voor (internationale) expansie en schaalbaarheid. Deze starters willen vaak bestaande markten ontwrichten of geheel nieuwe markten creëren met innovatieve producten of diensten.

Meestel vinden we deze starters via één van de Incubatoren type KBC Start-It, Belfius Birdhouse of Imec.Istart.

De kans op succes ligt in België hoog met 62% die de eerste 5 jaar overleeft volgens een artikel van De Tijd (*). In de praktijk hebben wij nog geen enkele van dit type klant zien falen. Maar hun slaagkansen worden sterk bepaald door hun vermogen investeerders en durfkapitalisten aan te trekken.

Bij House of Financial Partners hebben we onze 3 year challenge, waarbij we gedurende 3 jaar quasi maandelijks sparren over strategie, marketing en ondernemen in het algemeen. Maar waar we ook winst en cashflow forecasts bespreken, zodat de startup of scale-up tijdig aan de volgende kapitaalronde kan beginnen. Je kan er alles over lezen op www.growpartners.be

 

2. Vrije beroepen of gegeerde kennisprofessionals

Deze starters zijn typisch medische professionals of andere beschermde beroepen type advocaat of architect die moeten aangesloten zijn bij een Orde Van ... en zo beschermd worden tegen wildgroei binnen de sector. Daarnaast hebben we ook freelancers met héél specifieke kennis die heel geheerd is in de markt. Denk aan statistische kennis of een specifieke programmeertaal.

Deze groep heeft eigenlijk weinig kans op falen en is vaak na één jaar al zeer winstgevend.

Daarom bieden we bij House of FInancial Partners de One Year Challenge aan, waarbij we in dat eerste jaar veel uitleg geven over zelfstandig worden en sparren over gelanceerd raken in de markt. Na dat jaar stappen we dan over op onze basis formule Nu!, waarbij we focussen op pro-actieve fiscale optimalisatie van deze mooie winsten.

 

3. De kleine eenmanszaak, eventueel in bijberoep

Laten we het nu hebben over het derde type startup dat we tegenkomen bij House of Financial Partners. Dit type noemen we "kleine eenmanszaken". Deze starters zijn meestal medewerkers in een bedrijf die de sprong willen wagen naar zelfstandigheid.

Typisch voor deze groep is dat de starter instapt in een sector waar weinig of geen bariëres zijn om te starten, zoals de vele coaches allerhande of marketeers voor sociale media. De concurrentie is hier vaak énorm groot, de kans op slagen ligt bijgevolg laag. We hebben er al veel zien komen, maar niet één op drie is erin geslaagd een succesvolle zaak uit te bouwen.

Omdat winstgevend worden voor deze groep uitdagend is, hebben we bij House of Financial Partners een dochter merk Online Partners, waarin we focussen op zo kostenefficiënt mogelijke boekhouding. De klant kiest hier of wij de boekhouding en aangiftes verzorgen, maar evengoed om dit zelf te doen via Dexxter.be, de ideale app om zelf de boekhouding te voeren. In de formule met Dexxter komen wij enkel in the picture als je vragen of twijfels hebt.

 

Conclusie

BIj House of FInancial Partners ademen we starters en hebben we jaren everaring uitgebouwd met groeibedrijven alsook vrije beroepen en professionals. Onze missie is hier de klant begeleiden naar financieel succes, al dan niet met klankborden over ondernemen inbegrepen.

Voor de kleine zelfstandigen hebben we ook een specifiek dochtermerk Online Partners, waar we focussen op budget vriendelijk boekhouden, maar waar je steeds beroep kan doen op de experten van House of Financial Partners indien je speciefieke vragen hebt.

 

 

(*) De Tijd : Belgische starters hebben beste slaagkansen van heel Europa - Tobe Steel

Ben je klaar voor More Money In The Pocket?

Ben je klaar voor more money in the pocket? Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in jouw winst en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Tom Debooser, eigenaar van een Argenta Kantoor

Wednesday, 5 February 2020

Als je zicht wil op jouw cijfers, heel éénvoudig voorgesteld met grafieken en vooral inzicht wil hebben in jouw financiën, dan kan ik House of Financial Partners warm aanbevelen.

Bekijk dit verhaal

Bram Balcaen, eigenaar van stal Imala, oprichter van Equicty

Thursday, 11 June 2020

We bevelen House of Financial Partners zeker aan. We zijn dermate tevreden dat we nu met Equicty, een scale-up uit de Imec I-start stal ook klant geworden zijn.

Bekijk dit verhaal

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Tuesday, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Bekijk dit verhaal

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Tuesday, 15 January 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden je met jouw businessplan en helpen jouw financieel plan op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Bekijk dit verhaal
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×